Contact
Algemeen: info@shantykoordokkum.nl
PR en boekingen: pr@shantykoordokkum.nl.nl
PR telefoon: 06 5151 4105 of 0519 29 3520
Ons volgende optreden, klik op de agenda
 
WYSIWYG Web Builder
Over het koor
Shantykoor "de Admiraliteitssjongers" heeft een kleine veertig zingende leden, een aantal muzikanten en een dirigent. Het koor treedt gemiddeld 15 keer per jaar op. Er wordt eenmaal in de vier jaar een groot shantyfestival georganiseerd. Het vinden van sponsors voor dit soort grote evenementen wordt helaas steeds moeilijker. Wanneer Shantykoor "de Admiraliteitssjongers" wordt gevraagd een optreden te verzorgen waarvan de bestemming wat verder van Dokkum vandaan ligt, wordt zo'n optreden toch mogelijk door een eigen bijdrage van de leden te vragen.
Niet alle nummers komen in aanmerking om te worden gezongen door Shantykoor “de Admiraliteitssjongers”. Zoals op de home-pagina geschreven zingt het koor traditionele shanty's, zeemansliederen alsmede liederen (Ierse- en Schotse Folksongs) die te mooi zijn om niet te zingen. De titels van de nummers die het koor zingt zijn terug te vinden in het menu onder informatie, repertoire.
Het koor is blij met haar muzikanten en haar dirigent. De muziekgroep bestaat uit  een aantal accordeonisten, een fluitiste (welke helaas niet altijd aanwezig kan zijn)  en een percussionist. De groep staat onder leiding van een gedreven dirigent die altijd met zijn enthousiasme het beste uit iedereen naar boven weet te halen. Het koor voert de meeste nummers meerstemmig uit en onderscheid zich daarmee zeker van andere shantykoren.
Nieuwsgierig geworden wie er allemaal in dit prachtige koor zingen en werken? Van alle leden is er een foto met naam te vinden als u in het menu informatie, over het koor, op de diverse keuzes klikt. Veel plezier verder op de website.
Speelt u een muziekinstrument, kunt u muziekschrift lezen en heeft u affiniteit met shanty’s, neem dan eens contact met ons op. Shantykoor “de Admiraliteitssjongers” zoekt ter versterking van de zittende muzikanten een accordeonist, gitarist, bassist of spelers van een ander geschikt instrument.