Anton van Doorn

Secretaris
tel.nr.: 06 2491 1918

secretaris@shantykoordokkum.nl

Minze van den Akker

Voorzitter en Publieke Relaties 
tel.nr.: 06 5151 4105

pr@shantykoordokkum.nl

Gert Wijmans

Penningmeester
tel.nr. 0519 294663

penningmeester@shantykoordokkum.nl

Shantykoor "de Admiraliteitssjongers" heeft een kleine veertig zingende leden, een aantal muzikanten en een dirigent. Het koor treedt gemiddeld 15 keer per jaar op. Wanneer Shantykoor "de Admiraliteitssjongers" wordt gevraagd een optreden te verzorgen waarvan de bestemming wat verder van Dokkum vandaan ligt, wordt zo'n optreden toch mogelijk door een eigen bijdrage van de leden te vragen. Niet alle nummers komen in aanmerking om te worden gezongen door Shantykoor “de Admiraliteitssjongers”.

Zoals op de home-pagina geschreven zingt het koor traditionele shanty's, zeemansliederen alsmede liederen (Ierse- en Schotse Folksongs) die te mooi zijn om niet te zingen. 
Het koor is blij met haar muzikanten en haar dirigent. De muziekgroep bestaat uit  een aantal accordeonisten, een fluitiste (welke helaas niet altijd aanwezig kan zijn) en een percussionist. De groep staat onder leiding van een gedreven dirigent die altijd met zijn enthousiasme het beste uit iedereen naar boven weet te halen. Het koor voert de meeste nummers meerstemmig uit en onderscheid zich daarmee zeker van andere shantykoren.

Speelt u een muziekinstrument, kunt u muziekschrift lezen en heeft u affiniteit met shanty’s, neem dan eens contact met ons op. Shantykoor “de Admiraliteitssjongers” zoekt ter versterking van de zittende muzikanten een accordeonist, gitarist, bassist of spelers van een ander geschikt instrument.

Correspondentie-adres: Flecht 4,9103 PH Dokkum

Repertoire Shantykoor NL